Vaste meetkastjes geplaatst in Eindhoven Noord en Nuenen

De vaste meetstations in Eindhoven Noord en Nuenen

Deze vaste meetstations zijn onderdeel van twee verschillende overeenkomsten.

Eindhoven Noord

De 4 stations van Eindhoven (de 3 blauwe punten op de kaart zijn 4 meetstations) Noord zijn onderdeel van een project dat AiREAS doet samen met het Leefbaarheidsfonds van het vliegveld Eindhoven en de lokale leefbaarheidsteam en dorpsraad van de Achtse Barrier en Acht respectievelijk. De uitdaging is hier om de impact van het vliegverkeer (luchtvervuiling en geluid) te bestuderen in relatie tot andere hinder in de regio maar altijd met het oog op verbetering van de gezondheid.

Nuenen

De 4 meetstations van Nuenen (de 3 groene bolletjes) staan langs drukke verkeersaders om de impact daarvan te meten op de bevolking in het gebied. Dit doet AiREAS in samenwerking met de gemeente Nuenen.

Burgerparticipatie overleg Eindhoven Noord

Naast de vaste kastjes zijn er ook een 20 tal mobiele, draagbare kastjes uitgedeeld in Noord en 5 in Nuenen voor inzicht in directe blootstelling. De projecten hebben een duur van 2 jaar en elke 3 maanden worden de installatie verplaatst en de inzichten met de bevolking en deelnemers besproken.

About Jean-Paul Close

Life forms in nature are healthy by definition. Unhealthy ones disappear to make room for a new cycle of healthy life. If human organizations, societies, governance and economies accept unhealthy pollution we destroy ourselves. A new governance appears based on awareness of core human values to sustain our species and living surroundings. It a new democracy called Sustainocracy. Old structures collaps as new, better ones grows. Sustainocracy exists through new age ventures like AiREAS, FRE2SH, COS3I and STIR learning cooperation.
This entry was posted in AiREAS Algemeen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s