Basisschool actie in Maastricht

Gemeente Maastricht en de lokale milieu organisatie CNME hebben een leuke bewustwordingsactie rond lucht bedacht voor groep 7 en 8 van basisscholen. In de school “De Geluksvogel”Maastricht school.JPG werd proefgedraaid. CNME had allerlei leuke spelelementen bedacht die de kinderen konden uitvoeren om het belang van de lucht die we inademen duidelijk te maken. In dit filmpje zien we een verslag.

Het project is onderdeel van een 10 stappenplan van de gemeente om bewustzijn over de kwaliteit van de lucht te vergroten. Milieu wethouder Gerdo van Groothees is de enthousiaste bestuurlijke kartrekker van deze acties.

AiREAS is betrokken geraakt op uitnodiging van de gemeente Maastricht om te kijken of we kunnen helpen. AiREAS heeft een breed programma voor universiteiten en middelbare scholen via de School of Talents dat ingezet kan worden. Maar bij basisscholen waren we nog niet betrokken. Omdat het een proef was die al goed was uitgewerkt kon AiREAS alleen met technologie wat aanvullen. Dat deden we middels de introductie van de meetinstrumenten van Intemo. Vele andere mogelijkheden kwamen ter spraken maar zouden niet alleen kosten met zich mee brengen maar ook tijd kosten die er onvoldoende was.

Een mooie basis is gelegd door Maastricht waar we in andere steden ook wat mee kunnen. Door de lokale gemeente en partners te verbinden in een groep kunnen we een scholenprogramma gaan draaien waar participerend leren en bewustwording integraal wordt georganiseerd tussen lokale leerniveaus. Dat is niet alleen veel goedkoper voor een gemeente maar ook veel effectiever omdat het participatie niveau ongekend hoog is bij leerlingen en studenten maar ook met de ouders, leerkrachten en lokale ondernemers.

Wordt vervolgd……..

About Jean-Paul Close

Life forms in nature are healthy by definition. Unhealthy ones disappear to make room for a new cycle of healthy life. If human organizations, societies, governance and economies accept unhealthy pollution we destroy ourselves. A new governance appears based on awareness of core human values to sustain our species and living surroundings. It a new democracy called Sustainocracy. Old structures collaps as new, better ones grows. Sustainocracy exists through new age ventures like AiREAS, FRE2SH, COS3I and STIR learning cooperation.
This entry was posted in AiREAS Algemeen, AiREAS International and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s