De fietstaxi Groene Vlinder

Voor de korte afstanden is een fietstaxi ideaal, zeker voor mensen die slecht ter been zijn en toch graag even een uitstapje maken. De apotheek, doktersbezoek, die leuke koffiezaak, een ontmoeting met vrienden of kennissen…..even snel met de Vlindertaxi.

Voor AiREAS is dit een goed alternatief voor gemotoriseerd vervoer dat luchtvervuilend is en veel onnodige ruimte gebruikt. Ook het OV kan zo anders ingezet worden omdat mensen die van de ene buurt naar de andere moeten niet meer via het station hoeven te reizen.

20170210_115856

Op het stationsplein van Eindhoven

Voor Stichting STIR en de School of Talents is het weer een mooi concept om eenzaamheid te bestrijden door mensen die in isolement dreigen te raken door mobiliteitsproblemen de kans te bieden zich eenvoudig te verplaatsen. Voor de Groene Vlinder is het de mogelijkheid om mensen die in een uitkering zitten te betrekken als bezigheidstherapie in combinatie met training op gebied van ondernemerschap of nieuwe werkgelegenheid.

Het is de bedoeling dat er overal in Eindhoven van deze fietstaxi’s gestationeerd worden en gaan rijden voor het maatschappelijke en ecologische belang. Uiteindelijk is er ook een economisch belang door kostenbesparingen voor de overheid, technologische ontwikkelingen in de sector en alle bijbehorende diensten die rondom zo’n activiteit zich ontwikkelen (reparatiewerkplaatsen, webdesign, communicatie, enz).

 

About Jean-Paul Close

Life forms in nature are healthy by definition. Unhealthy ones disappear to make room for a new cycle of healthy life. If human organizations, societies, governance and economies accept unhealthy pollution we destroy ourselves. A new governance appears based on awareness of core human values to sustain our species and living surroundings. It a new democracy called Sustainocracy. Old structures collaps as new, better ones grows. Sustainocracy exists through new age ventures like AiREAS, FRE2SH, COS3I and STIR learning cooperation.
This entry was posted in AiREAS Algemeen, Local AiREAs Eindhoven and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s