Vandaag laat ik mij door Maxima vervoeren door de stad

“Mag ik een Groen Vlindertaxi vrijdag om 11:30 bij het station?”

Er zijn nog helemaal geen fietstaxi’s in Eindhoven. Hoe kan ik dan de bestelling plaatsen? Dat is eenvoudig. Soms heeft men slechts een klein duwtje in de rug nodig om tot een doorbraak te komen. Al maanden (jaren zelfs) is het de grote wens van Rik Konings en allerlei andere betrokkenen om een impuls te geven aan de arbeidsmarkt door iets neer te zetten in die nieuwe wereld van gezonde verstedelijking. Het fietstaxi concept voor de vele korte afstanden in een stad is perfect zeker in een vergrijzende markt. Het zet mensen aan het werk, is gezond, stoot geen vuile stoffen uit en vult een mobiliteit niche die al jaren braak ligt. Maar voordat zoiets van de grond komt moet er veel gebeuren. En als het dan bijna zover is dan gaan er weer allerlei dingen mis….komen er vertragingen.

Dus plaatsen we als AiREAS een bestelling voor vrijdag 10 februari, 11:30 bij het station. We hebben een bestemming nodig want er komt bezoek uit Luik voor overleg over gezonde gebiedsontwikkeling Noord West Europa. Dus willen we meteen maar symbolisch doen. De groene vlindertaxi als ons transportmiddel van A naar B. Meteen een bron van inspiratie voor het gemeenschappelijke project dat ook over burgerparticipatie gaat, het nieuwe werken, integratie, gezonde lucht en innovatie. We gaan daarom vergaderen op Strijp-S. Dat is een leuke rit met de fietstaxi. Maar al met al is het utopia want de fietstaxi 040 bestaat nog niet….of wel?

En wat gebeurt er? Onze bestelling wordt gehonoreerd! Men heeft hemel en aarde bewogen om de eerste Eindhovense fietstaxi vandaag vrijdag proef te draaien in de stad. Dus stap ik straks samen met mijn bezoek uit het Zuiden in de Vlindertaxi die in de avond hiervoor is aangekomen bij S-Plaza. Eindhoven gaat weer een nieuwe fase in……De fietstaxi heet Maxima en wat is nu leuker dan je door Maxima door de stad te laten vervoeren?

 

 

About Jean-Paul Close

Life forms in nature are healthy by definition. Unhealthy ones disappear to make room for a new cycle of healthy life. If human organizations, societies, governance and economies accept unhealthy pollution we destroy ourselves. A new governance appears based on awareness of core human values to sustain our species and living surroundings. It a new democracy called Sustainocracy. Old structures collaps as new, better ones grows. Sustainocracy exists through new age ventures like AiREAS, FRE2SH, COS3I and STIR learning cooperation.
This entry was posted in AiREAS Algemeen, AiREAS International, Local AiREAs Eindhoven and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Vandaag laat ik mij door Maxima vervoeren door de stad

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s