Straatbewoners kopen samen meetinstrument

De Hertogstraat in Eindhoven is een weg met veel verkeer. De bewoners langs deze straat maken zich zorgen om de veiligheid (er wordt hier veel te hard gereden) en gezondheid (we willen wel adem kunnen halen). Samen hebben ze AiREAS benaderd om te kijken hoe ze zelf inzichten konden krijgen in de vervuiling bij hen in de buurt. Geen van de 35 meetkastjes van AiREAS hangt bij hen in de buurt. Om toch inzicht te krijgen hebben ze besloten om zelf een meetkastje aan te schaffen onder de vlag van AiREAS. Het is de eerste buurtgroep die de stap maakt.

20170204_151725.jpg

“Uiteindelijk willen we dat de Hertogstraat meegenomen wordt in de gemeentelijke plannen die ook voor de Vestdijk gelden, namelijk veel minder auto’s (of liever geen), vergroening, fietsen, enz. Wat ons betreft hoeven we daar geen jaren op te wachten. Er zijn al plannen om de buurt aan te pakken, laten we het dan meteen goed doen.”

Het meetkastje alleen is niet zo belangrijk. Veel belangrijker is dat we samen met AiREAS inzichten krijgen in onze leefomgeving en als volwaardige partners daarin samenwerken met gezondheid en veiligheid als hoger gemeenschappelijk doel.

About Jean-Paul Close

Life forms in nature are healthy by definition. Unhealthy ones disappear to make room for a new cycle of healthy life. If human organizations, societies, governance and economies accept unhealthy pollution we destroy ourselves. A new governance appears based on awareness of core human values to sustain our species and living surroundings. It a new democracy called Sustainocracy. Old structures collaps as new, better ones grows. Sustainocracy exists through new age ventures like AiREAS, FRE2SH, COS3I and STIR learning cooperation.
This entry was posted in AiREAS Algemeen, Local AiREAs Eindhoven and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Straatbewoners kopen samen meetinstrument

  1. Pingback: Vereniging slimme burgers voor de gezonde stad | AiREAS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s