Elektrische bussen in Eindhoven

Vanaf vandaag rijden in Eindhoven alleen maar elektrische bussen. De omslag naar elektrisch is in een keer gedaan hetgeen Eindhoven de eerste stad in Europa maakt die volledig overgeschakeld is op de nieuwe aandrijving. 

Al enige tijd geleden attendeerde AiREAS de gemeentelijke en provinciale partners op hun gebrekkige communicatie van dit soort belangrijke innovaties. Wij hebben de omslag via nationale media moeten vernemen in plaats van rechtstreeks van de betrokkenen. In het burgermanifest vanuit DDW2016 zijn wij kritisch op de overheid die niet ambitieus genoeg zou zijn. Als er dan een keer iets spannendste gebeurd dan zou het fijn zijn om ook een keer een schouderklop uit te kunnen delen. We zullen zien of deze bussen een positieve bijdrage leveren aan de leefomgeving via ons meetsysteem. Er gaan verschillende geluiden rond over de bijdrage van elektrisch vervoer aan fijnstof. Nu kunnen we er wellicht inzicht over krijgen.

Het blijkt niet eenvoudig om van diesel of gasmotoren over te stappen op elektrisch. De hele infrastructuur en werkwijze van vervoerder Hermes moest op de schop. Ook de chauffeurs zijn speciaal opgeleid om met deze bussen om te gaan. Lees meer hierover in:

Topics: Bussen doen Tinggg

NRC: Artikel in NRC

About Jean-Paul Close

Life forms in nature are healthy by definition. Unhealthy ones disappear to make room for a new cycle of healthy life. If human organizations, societies, governance and economies accept unhealthy pollution we destroy ourselves. A new governance appears based on awareness of core human values to sustain our species and living surroundings. It a new democracy called Sustainocracy. Old structures collaps as new, better ones grows. Sustainocracy exists through new age ventures like AiREAS, FRE2SH, COS3I and STIR learning cooperation.
This entry was posted in AiREAS Algemeen, AiREAS International, Local AiREAs Eindhoven and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s