Luchtkwaliteit verwachting Marathon 2016

Op 9 oktober 2016 wordt de Marathon van Eindhoven gelopen. De weersverwachting is goed qua temperatuur en minimale regen verwachting. Door de zonnekracht verwachten we dat in de loop van de middag de ozon flink oploopt, net als vandaag. Dit is het filmpje dat Scapeler ervan maakte:

Ozon is een gas dat irritaties teweeg brengt aan de luchtwegen. Voor sommige mensen zal een verhoogd niveau van ozon te zien zijn in hun sportprestatie. De lichte regen vanavond, gecombineerd met een redelijk autoloze zondag door de verkeershinder van de Marathon zelf, zal waarschijnlijk zorgen voor een uiterst geschikte hardloop ochtend. Het kan zeker zo zijn dat er (persoonlijke)records worden verbroken. Als echter de ozon zich opbouwt zoals vandaag dan wordt het allemaal op sportief niveau wat moeilijke vanaf ongeveer 12.00 in de middag.

Programma

We hebben de belangrijkste starttijden hieronder op een rij gezet. Bekijk ook het volledige programma.

08.00 uur Wedstrijdsecretariaat open  Beursgebouw Eindhoven
10.00 uur Start DLL Marathon Eindhoven Mathildelaan
10.00 uur Start Smeets Estafette Marathon Mathildelaan
10.00 uur Start IAK City Run Geldropseweg
11.00 uur Start Mini Marathon Nieuwstraat
13.15 uur Start Halve Marathon Veldm. Montgomerylaan
13.15 uur Start DLL Business Run Veldm. Montgomerylaan
15.30 uur Start ED 10 km Veldm. Montgomerylaan
Algemene tips voor de deelnemers treft u hier, met dank aan DLL.
De deelnemers aan de Halve Marathon en de DLL Business run zullen de stijging van ozon al gaan ervaren. Maar de atleten die de ED 10 km gaan lopen kunnen het zwaar krijgen. Hier zijn helaas geen tips voor te geven. De irritatie van ozon is omkeerbaar als men eenmaal klaar is met lopen zonder dat het, naar vermoeden bij de meeste mensen, blijvende gezondheid schade oplevert. Het is dus voornamelijk te zien in de prestaties die naar verwachting lager komen te liggen dan de persoonlijke records of verwachtingen.
Wij wensen alle hardlopers veel succes met hun prestaties dit jaar. En alle toeschouwers veel plezier. Hoe het ook uiteindelijk uit zal pakken. Het wordt een mooie en sportieve dag, een voorbeeld voor velen die gezondheid belangrijk vinden.

About Jean-Paul Close

Life forms in nature are healthy by definition. Unhealthy ones disappear to make room for a new cycle of healthy life. If human organizations, societies, governance and economies accept unhealthy pollution we destroy ourselves. A new governance appears based on awareness of core human values to sustain our species and living surroundings. It a new democracy called Sustainocracy. Old structures collaps as new, better ones grows. Sustainocracy exists through new age ventures like AiREAS, FRE2SH, COS3I and STIR learning cooperation.
This entry was posted in AiREAS Algemeen, Local AiREAs Eindhoven and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s