Met de neus boven op de brand

Gisterenavond ontstond plotseling een ongezonde paarse vlek tussen de overigens gezonde lucht van Eindhoven op dat moment (aangegeven in blauw) op het luchtkwaliteit meetsysteem van AiREAS.

img_20160429_225038.jpg

Brand!

Nader onderzoek gaf aan dat er een slaapkamer brand was in een woning die pal tegen een van onze meetstations staat aan de Pastoriestraat.

Brand

Met de neus er bovenop

Dit concrete meetstation staat op een druk kruispunt van de rondweg en de Montgomerylaan te Eindhoven. Op de hoek van dat kruispunt is een speelplaats van een basisschool. Zo trachten we inzicht te krijgen over de blootstelling aan luchtvervuiling voor deze jongeren en wat we er aan zouden kunnen doen? De opstelling van deze meetinstallaties is de wereld rond gegaan omdat veel bezoekende overheden het erg moedig vinden van de Eindhovens gemeente om op deze manier te meten, dicht bij de mensen en zeker zo dicht bij kinderen. Veel van de bezoekende overheden redeneren nog in de trend van “wat niet weet wat niet deert”, of “als de meetgegevens bekend worden dan hebben we de poppetjes aan het dansen”. Dat geeft weer hoe krachtig en inspirerend uiteindelijk onze samenwerking gebaseerd op volksgezondheid is.

Nu staat het meetstation als stille getuige weer in het nieuws. Al snel was de brandweer ter plaatste en kon het vuur geblust worden. Dat zagen we natuurlijk ook terug op onze “radar” (met dank aan Scapeler die dit steeds voor ons in de gaten houdt)

img_20160430_125145.jpg

About Jean-Paul Close

Life forms in nature are healthy by definition. Unhealthy ones disappear to make room for a new cycle of healthy life. If human organizations, societies, governance and economies accept unhealthy pollution we destroy ourselves. A new governance appears based on awareness of core human values to sustain our species and living surroundings. It a new democracy called Sustainocracy. Old structures collaps as new, better ones grows. Sustainocracy exists through new age ventures like AiREAS, FRE2SH, COS3I and STIR learning cooperation.
This entry was posted in Local AiREAs Eindhoven and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s