VINCI innovation awards 2015

Zojuist is bekend geworden dat de volgende drie projecten geselecteerd zijn om deel te nemen aan de regionale Europese verkiezingen voor de VINCI Innovation Awards  in Frankfurt op 2 juni a.s.

1.     Project AiREAS (thema Partners) – ingediend door Marco van Lochem, Axians  (categorie Processes and Techniques)

·         Dit project biedt de mogelijkheid om real time informatie en historische gegevens vanuit verschillende bronnen in de gemeente Eindhoven te combineren om inzicht te krijgen in de relatie en de consequenties van verkeer, luchtvervuiling, klimaatinvloeden op de omgeving en specifiek op de gezondheid, vitaliteit en productiviteit van inwoners van Eindhoven op korte en lange termijn. 

2.     Project CAW mobile for water management – ingediend door Bart Selten, Actemium (categorie Tools and Equipment)

·         Het Central Automation Water systeem (CAW) bestaat al 15 jaar en is ontwikkeld door 4 waterschappen, Universiteit van Twente en Actemium voor het monitoren en beheren van de kwaliteit en hoogte van water in de lage gelegen gebieden van Nederland. Actemium heeft nu de software voor een mobiele oplossing ontwikkeld. Hierdoor is het mogelijk om het beheer en monitoring van de waterinfrastructuur vanaf elk device te laten doen door een gecertificeerde medewerker van de waterschappen. De vier verschillende sytemen van de betrokken waterschappen kunnen allemaal met dezelfde mobiele oplossing werken.

3.     Project Rebranding & Quartzification after acquisition – ingediend door Jeroen van Twuijver (categorie Management)

·         Dit project gaat over de innovatieve aanpak die gebruikt is om Plusine te quartzificeren in een korte tijd, incl. rebranding en HRM plan.

De felicitaties gaan naar Jeroen van Twuijver, Marco van Lochem en Bart Selten en hun teams!

Totaal zijn er 216 innovaties ingestuurd  in de regio Europa voor de VINCI Innovation Awards. In Frankfurt gaan er circa 45 innovaties gepresenteerd worden. Hieruit wordt een selectie gemaakt voor de ‘Grande Finale in Paris’. De prijswinnaars in onze Europese regio worden bekend gemaakt op 30 oktober in Frankfurt.

About Jean-Paul Close

Life forms in nature are healthy by definition. Unhealthy ones disappear to make room for a new cycle of healthy life. If human organizations, societies, governance and economies accept unhealthy pollution we destroy ourselves. A new governance appears based on awareness of core human values to sustain our species and living surroundings. It a new democracy called Sustainocracy. Old structures collaps as new, better ones grows. Sustainocracy exists through new age ventures like AiREAS, FRE2SH, COS3I and STIR learning cooperation.
This entry was posted in AiREAS International, Local AiREAs Eindhoven. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s