Luchtvervuiling op vliegvelden

Vliegvelden zijn concentratiepunten van fijnstof en ultrafijnstof. Volgens onderzoek in Kopenhagen lopen de concentratie op tot wel 6x zoveel als langs drukke snelwegen. Download hier enkele berichten over onderzoek op vliegvelden (met dank aan Bernard Gerard, actief als beleidbeïnvloeder en in Milieudefensie)

UFP let11-12119 (hierin treft u enkele tips die in airports toegepast kunnen worden. Tevens een oproep voor Gatwick nabij London. Zo’n oproep doen wij ook voor Vliegveld Eindhoven)

Ultrafine particles nearby airport cause concern Onderzoek in Los Amgeles Airport toont verhoogde concentraties ultrafijnstof. 

UFPsLeaflet311-12118 (1) “In Copenhagen mag niemand ziek worden omdat hij zijn werk doet” zegt de vliegveld directeur. Een soortgelijk commitment willen wij op elk vliegveld en zijn bereid daar samen met de directie verantwoordelijkheid voor te nemen als AiREAS.

Airport Eindhoven wordt steeds meer gebruikt

Nu weten we dat luchtvervuiling vanaf drukke snelwegen al hart, vaat en longproblemen met zich meebrengt. Nu lezen we dat het personeel van vliegvelden een verhoogt risico lopen op kanker. 

Airport Eindhoven

AiREAS wil graag kijken hoe we met kennis en toegepaste innovaties kunnen experimenteren met het creëren van een “gezond vliegveld” bij een te co-creëren “gezonde stad”. We hebben rechtstreeks toenadering gezocht bij de directie (Dhr. Joost Meijs) en deze uitgenodigd tot samenwerking maar hij geeft (nog) geen gehoor. Wij laten ons daardoor niet ontmoedigen. Als high tech regio is het juist een uitdaging om dit soort weerstanden te overwinnen en in de wereld een verschil te maken door de risico’s aan te pakken voor onze eigen mensen eerst en de resultaten aan de wereld te tonen. Aan de andere kant wil een directie niet verwijtbaar zijn voor gezondheidproblemen die te voorkomen of op te lossen zijn door gehoor te geven aan moderne kennisontwikkeling en samenwerkingsvormen.

Wij zullen de druk op deze airport verder opvoeren en nodigen u uit om eraan mee te doen.

About Jean-Paul Close

Life forms in nature are healthy by definition. Unhealthy ones disappear to make room for a new cycle of healthy life. If human organizations, societies, governance and economies accept unhealthy pollution we destroy ourselves. A new governance appears based on awareness of core human values to sustain our species and living surroundings. It a new democracy called Sustainocracy. Old structures collaps as new, better ones grows. Sustainocracy exists through new age ventures like AiREAS, FRE2SH, COS3I and STIR learning cooperation.
This entry was posted in AiREAS Algemeen, Local AiREAs Eindhoven and tagged , . Bookmark the permalink.

1 Response to Luchtvervuiling op vliegvelden

  1. Pingback: Vragen van burgers uit Eindhoven | AiREAS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s