De eerste Airbox

image

Vandaag op 17 september 2013 is de eerste Airbox opgehangen in Eindhoven.  Dat is een emotioneel moment voor alle partners die zich cocreatief hebben ingezet om dit waar te maken.

De Airbox stelt ons in staat om informatie te vergaren over de omgevingssituatie en deze transparant beschikbaar te stellen voor algemeen gebruik ter bevordering van het creëren en behouden van een gezonde stad.

Het succes draait niet zo zeer alleen om de combinatie van technische hoogstandjes die in de Airbox zijn verzameld maar vooral om de multidisciplinaire manier waarop het tot stand is gekomen.  Zo is ook bepaald waar de 35 Airboxes geïnstalleerd worden,  welke gegevens ze verzamelen en wat er daarna mee gebeurd.

Dit heeft allemaal een verzamelnaam onder AiREAS waarin de burgers samen verantwoordelijkheid nemen voor de gezondheid in de stad met de gemeente,  provincie,  bedrijven en de wetenschap samen. Deze unieke werkwijze heet Sustainocratie waarin de gezondheid,  net als veiligheid,  als gemeenschappelijke verantwoordelijkheid wordt gekenmerkt en niet een politieke of economische keuze.

Door lidmaatschap bevestigen alle partijen dit belang en zetten zich in met autoriteit en daadkracht om “de gezonde stad” waar te maken.  De installatie van deze Airbox is de afronding van een eerste stap waar er velen op zullen volgen op allerlei gebied.

Gefeliciteerd allemaal die er aan meewerken en gefeliciteerd Eindhoven met dit eerste wereldwijde Sustainocratische precedent!

About Jean-Paul Close

Life forms in nature are healthy by definition. Unhealthy ones disappear to make room for a new cycle of healthy life. If human organizations, societies, governance and economies accept unhealthy pollution we destroy ourselves. A new governance appears based on awareness of core human values to sustain our species and living surroundings. It a new democracy called Sustainocracy. Old structures collaps as new, better ones grows. Sustainocracy exists through new age ventures like AiREAS, FRE2SH, COS3I and STIR learning cooperation.
This entry was posted in AiREAS Algemeen, Local AiREAs Eindhoven and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to De eerste Airbox

  1. Super, helemaal geweldig:-) !!
    Eindelijk word er wat aan schone lucht gedaan. Letterlijk een verademing !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s