Student Tijmen van Gurp en luchtkwaliteit

Tijmen van Gurp is student aan de TU/e. Hij volgt de mastersopleiding Industrial Design.

Hij heeft zijn oog laten vallen op luchtkwaliteit en bedenkt allerlei manier om zijn studie, zichzelf als talentvol persoon en luchtkwaliteit aan elkaar te verbinden. Hij kwam voor het eerst met mij in aanraking voor wat vragen rond AiREAS. Toen liet hij mij een eigengemaakt filmpje zien aan de hand van zijn research.

Hij kwam  op het idee om een mobiele sensor te maken dat in een auto zou kunnen worden gemonteerd. AiREAS heeft Tijmen contacten gegeven om daarover vragen te stellen op sensorniveau en wij hebben ook een sensorboard geleend om te kijken of hij er verder mee kan in de ontwikkeling. Ondertussen is Tijmen aan de slag gegaan met een enquête waar uiteindelijk 27 mensen aan hebben meegedaan. Ik ook. Het leverde twee boeiende resultaten op:

1. Dit filmpje over wat hij zoal van plan is: http://youtu.be/h3td6gPeEMM

2. Deze poster met wat opvallende uitslagen:

Poster Tijmen van Gurp

Poster Tijmen van Gurp

Voor het vervolg van zijn studie moet hij nu keuzes maken. Gezien de boeiende resultaten in het voortraject zijn wij erg benieuwd naar wat hij uiteindelijk gaat bedenken voor zijn afstudeer opdracht. We houden u op de hoogte.

About Jean-Paul Close

Life forms in nature are healthy by definition. Unhealthy ones disappear to make room for a new cycle of healthy life. If human organizations, societies, governance and economies accept unhealthy pollution we destroy ourselves. A new governance appears based on awareness of core human values to sustain our species and living surroundings. It a new democracy called Sustainocracy. Old structures collaps as new, better ones grows. Sustainocracy exists through new age ventures like AiREAS, FRE2SH, COS3I and STIR learning cooperation.
This entry was posted in AiREAS Algemeen, Local AiREAs Eindhoven and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s