Brief van het ISPEX team

Beste iSPEX-deelnemer,

het is eindelijk mooi weer!

Deze dagen zijn bijna geschikt voor een iSPEX-meetdag, maar er zit nog net te veel vocht in de lucht. We zouden dan vooral waterdruppeltjes meten in plaats van fijnstofdeeltjes.

Maar de voornaamste reden dat we de nationale meetdag nog niet aankondigen is omdat we wat vertraging ondervinden met het updaten van de app. Vanwege het chronische gebrek aan blauwe lucht in de lente kunnen wij nu pas echt alle aspecten van de app volledig testen. Gelukkig krijgen we daarbij hulp van honderden van u die alvast met de huidige versie van de app zijn gaan meten! Ook al klopt de kleurcode niet in deze versie (iedereen krijgt “niet helder”), de data zijn wel erg waardevol! En we zijn op deze manier veel kinderziektes en technische foutjes tegengekomen. Het blijkt bijvoorbeeld dat bij sommige toestellen het kompas of de camera niet helemaal naar behoren werkt. Desalniettemin zijn ook metingen met deze toestellen erg waardevol voor ons, aangezien we daar achteraf voor kunnen compenseren. In de update zal de kleurcode veel beter werken, maar we kunnen uitschieters daarin helaas niet uitsluiten… Met de update van de app is ook de meting zelf een stukje makkelijker geworden om uit te voeren.
Erg veel dank dus aan degenen die al testmetingen hebben gedaan en ons terugkoppeling daarover hebben gegeven!

Het is nu even wachten op goedkeuring van de update van de app door Apple. Wij verwachten dat deze begin volgende week in de App Store beschikbaar zal zijn. Dan sturen wij u nog een mail. Daarin zetten wij ook een lijst met antwoorden op veelgestelde vragen en een link naar een filmpje waarin de meting helemaal wordt voorgedaan en uitgelegd.

Excuses voor het ongemak…
Maar wij gaan ervan uit dat na de bewolkte lente we een stralende zomer krijgen en dat de meetdag nog in juni plaats zal vinden!

met vriendelijke groet namens het iSPEX-team,
Frans Snik
Universiteit Leiden

About Jean-Paul Close

Life forms in nature are healthy by definition. Unhealthy ones disappear to make room for a new cycle of healthy life. If human organizations, societies, governance and economies accept unhealthy pollution we destroy ourselves. A new governance appears based on awareness of core human values to sustain our species and living surroundings. It a new democracy called Sustainocracy. Old structures collaps as new, better ones grows. Sustainocracy exists through new age ventures like AiREAS, FRE2SH, COS3I and STIR learning cooperation.
This entry was posted in AiREAS Algemeen, Local AiREAs Eindhoven and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s